петак, 8. јул 2016.

Najčeća turistička pitanja za sezonu 2016

Neka od najčešćih pitanja ove turističke sezone su:
Šta se dešava sa Turskom i gde idu turisti koji su godinama bili naklonjeni ovom delu Mediterana? 
Da li su Grci povećali cene? 
Šta se dešava sa viškom hrane na granici na putu u Grčku? 
Da li postoji mogućnost online plaćanja aranžmana? 
Kakva je garancija YUTA osiguranje? 
Koje je najduže putovanje?
Kako otići u Dubai?
Turska kao jedna od najvećih turističkih destinacija Mediterana i druga po potražnji u Srbiji ove godine je zabeležila neverovatan pad. Naime, zainteresovanost je opravdano opala zbog mnogobrojnih terorističkih napada u Turskoj. Iako se isti dešavaju u Istanbulu i daleko od Antalijske regije srpski turisti ipak reaguju na vesti sa ovog područja.
Zbog toga se veliki deo stalnih turista za Tursku odlučio ove godine, pre svega za Grčku, zatim Kipar (kao najpribližniju destinaciju po odnosu cena/kvalitet), neštu skuplju ŠpanijuItaliju - ali i ovogodišnji novitet - Hrvatsku. Hrvatska je ove godine izašla sa izrazito kvalitetnom ponudom za naše turiste, pre svega hotelskim smeštajem.
S druge strane, situaciju u Turskoj, Grci su iskoristili da povećaju cene od 5 do 20% što se pre svega vidi u dužini trajanja aranžmana. Nekada su svi bili na 10, 11 ili 12 noći, dok su sada na 9 noćenja. Takođe, pored nešto viših cena aranžmana Grci su pojačali kontrole unosa hrane te sada nije moguće uneti velike količine suhomesnatih proizvoda, voća, povrća, zamrznutih domaćih gotovih jela i slično.
Srbija u svemu pomalo zaostaje za Zapadom pa i u mogućnosti onlajn plaćanja aranžmana. Banke, koje osim što nameću agencijama izuzetno visok kurs koji se odražava na krajnje korisnike, utiču i na ovu granu poslovanja te veliki broj onemogućava aktiviranje onlajn plaćanja aranžmana jer po njihovoj definiciji aranžman nije opipljiv prozivod.
Zato je pravo osveženje ove sezone turistička agencija "Dream Land" iz Beograda koja je omogućila plaćanje aranžmana putem PayPal sistema (najsigurniji sistem online plaćanja). Ovo je posebna pogodnost za osobe iz inostranstva koji ne žele da plaćaju bankarske transakcije.
Jedna od novina ove godine, nakon mnogobrojnih prevara uglavnom istih osoba iz turističkih agencija je i YUTA garancija putovanja. Najveći broj naših značajnijih turoperatora ima ovu garanciju koja putnicima garantuje korišćenje njihovog aranžmana i bezbedan povratak u zemlju u slučaju izuzetnih nepravilnosti.
Jedno od najdužih, ali i najinteresantijih putovanja koje se nude kod nas je svakako Transsibirska tura, putovanje avionom i vozom. Nakon leta iz Beograda do Moskve putnici se nakon noćenja ukrcavaju u voz koji saobraća na Transsibirskoj ruti i ide ka Mongoloji i Pekingu. Tačnije ime za ovu rutu je Transmongolska železnica jer ide preko Mongolije i Kine, dok samo Transsibirska ide do Vladivostoka na krajnjem istoku Rusije.
Železnica je građena između 1891. i 1916. godine sa kraćim zastojima usled ratova. Projekat je pokrenut i završen nakon razvoja Sankt Peterburga i Vladivostoka. Vladivostok, koji se nalazi na Pacifiku u tom momentu se izuzetno brzo razvio i zahtevao je bolju povezanost sa ostatkom zemlje. Kasnije se ta mreža povezala sa Kinom iz dva pravca.
Odlazak u Dubai ove turističke sezone je više nego aktuelan sa obzirom na okolnosti u Turskoj, Egiptu i Tunisu. Ukoliko ovde tražite odgovor za trajnu migraciju, čitate pogrešan članak. Samo vize za Dubai odnosno vizu za Ujedinjene Arapske Emirate radi agencija Dream Land, u pitanju je turistička viza u trajanju od 30 dana bez mogućnosti produženja.
Ostale vrste viza radi ambasada u Beogradu gde je potrebno zakazati termin. Ova agencija radi individulane aranžmane za Dubai sa velikim izborom hotela u celim Emiratima.
Ipak, ukoliko je gore pobrojano previše egzotično preporučujemo letovanje u nekom od hotela na Halkidikiju za sve one koji žele opuštanje i potpun ugođaj u poznatoj atmosferi.
Izvor: dreamland.travel021.rs

Нема коментара:

Постави коментар

Poštovani,
Nakon pregleda komentara od strane naših administratora Vaš komentar će biti odobren ili obrisan.
Dream Land
To whom it may be concern,
Our moderators will check you comments and approve it or deleted.
Kind regrads,
Dream Land